In januari van 2015 spelen we een stuk geschreven door een lid van ODI:

Het Spookt op Ravenstein

(Een spannend verhaal vol met komische aspecten)

2015 01 spookt-op-ravenstein flyerBella Van Ravenstein en haar man Koos de Hoop runnen een hotel genaamd slot Ravenstein wat al jaren lang familiebezit is. De zaken gaan echter niet zo goed, het slot heeft achterstallig onderhoud en de rekeningen kunnen niet betaald worden verder schijnen er in de nacht steevast 2 spoken rond te dwalen namelijk de geest van de verdrietige gravin Annabella en die van de wrede Spaanse officier Don Fernando Alatriste. Deze spoken zullen pas rust vinden als de zegelring, die naar de schat van Ravenstein verwijst, gevonden is.

Dat het hotel niet goed loopt is ook niet ongemerkt gebleven bij twee snode projectontwikkelaars, Willemijn Woeker en Simon Schraper,  deze willen het kasteel graag overnemen om hun grootse plannen te realiseren. Ze worden echter resoluut de deur gewezen en zinnen op wraak.

Op een dag nemen de excentrieke gasten Dorothea en Roderick Van Duitenbergh hun intrek in het hotel. Mevrouw Van Duitenbergh laat haar kostbare diamanten halssnoer opbergen in de kluis. Als het nacht is breken Willemijn en Simon in om de boel flink te saboteren. Ze stelen het halssnoer maar worden betrapt door Don Fernando. Er volgt een wilde strijd om het sieraad in bezit te krijgen. Ook Dorothea en Roderick mengen zich later onverwacht in het gevecht. Het blijft tot het laatste moment spannend wie het dure halssnoer zal veroveren.

Als de rust is weergekeerd ontmoet Dirkje (het neefje van Bella en Koos) de gravin Annabella. Als blijk van vertrouwen geeft ze hem een raadselachtige aanwijzing om de verdwenen zegelring en het verloren familiefortuin op te sporen. De vraag is natuurlijk of dit hem gaat lukken.

2015 01 Spookt op Ravenstein Crew

2015 01 Het Spookt op Ravenstein2Rolverdeling

Dorethea - Corine van Duijn
Koos - Piet Brama
Isabella - Ingrid Kortekaas
Roderick - Jeroen Heemskerk
Hendrik & Simon - Sjors van Veen
Annabella - Gonnie van der Geest
Don Fernando - Debbie Jansens
Willemijn - Bianca Zonneveld
Dirkje - Stijn van den Berg (gast-speler)

Schrijver: Rob Maayen
Regie: Jasja Bühler
Grime: o.l.v. Alex Duivenvoorde
Decor: o.l.v. David Peters
Licht & Geluid: Nico en Joke van Gijlswijk

Bella en koos plus slapende dirkje 2VOORSTELLINGEN

Zaterdag 17, zaterdag 24 en zondag 25 januari 2015 in De Schelft in Noordwijkerhout
Zondag 1 februari 2015 bij het Fioretticollege in Hillegom
Start voorstelling: 14:00 uur
Lengte voorstelling: ~1 uur
Zaal open: 13:30 uur
Ticketprijs: 4 euro (voorverkoop) 5 euro (aan de kassa)
Gouden kaart: 5 euro (verkrijgbaar aan de kassa)

Download de kleurplaat en doe mee met de kleurwedstrijd, of download de digitale flyer.

Op de foto met de spelers

Ben je met de spelers op de foto geweest klik dan op de datum voor de foto: 17 Januari24 januari, 25 januari of 1 februari. Om te downloaden, klik op de foto en druk op (rechtsonder) en selecteer 'original'.